* Obvestila in novice


obvestila o posodobitvah in napakah
   novice o novostih in zanimivostih

<< Nazaj

Težave s strežniki

Napisano: 21.09.2009

Danes ob 13:30 je pri našem internetnem ponudniku Perftech-u nastala prekinitev napajanja, kljub sistemom UPS. Zaradi nenadnega izpada elektrike so nastale težave na strežnikih, nekatere smo odpravili takoj, na nekaterih strežnikih pa se je nepopravljivo podrl datotečni sistem.

Žal se je datotečni sistem nepopravljivo podrl tako na glavnem spletnem strežniku, kot tudi na hot-spare spletnem strežniku, ki je namenjen vklopu v omrežje v primeru, da bi se glavni strežnik pokvaril.

Zaradi tega smo morali uporabiti disaster recovery plan in restavrirati sistem iz rezervne kopije, spravljene na backup serverju.

Zaradi obsega podatkov je bila restavracija podatkov precej zamudna, strežniki so se postavljali v omrežje postopoma, tekom dneva, zadnji strežnik pa je postal dosegljiv ob 22:30. Ob tej uri je bilo v celoti obnovljeno tudi delovanje primarnega imenskega strežnika.

Tekom dneva se je izkazalo da ima nekaj domen (predvsem gre za com domene) vpisane nepravilne sekondarne imenske strežnike (ns1.perftech.si), ter tako niso delovale kljub dejstvu, da delovanje sekondarnega domenskega strežnika (ns2.needhost.com) ni bilo moteno. Vse domene bomo preverili in poskrbeli, da bodo pri domenah vpisani pravilno tudi sekondarni imenski strežniki.

Jutri bo predvidoma ponovno vzpostavljeno delovanje administracijskega strežnika, preko katerega je mogoče urejati uporabnike elektronske pošte in upravljati spletne strani.

Za nevšečnosti se vsem prizadetim opravičujemo.

Tehnična ekipa Streznik.com